KONYA / MERAM - Konya Lisesi

Enerji Verimliliği Haftası Etkinliklerimiz

Enerji verimliliği, binalarda yaşam standardı ve hizmet kalitesinin, endüstriyel işletmelerde ise üretim kalitesi ve miktarının düşüşüne yol açmadan, birim veya ürün miktarı başına enerji tüketiminin azaltılmasıdır.

Enerji verimliliği politikaları, bir taraftan ekonomik büyüme ve sosyal kalkınma hedeflerinin sürdürülebilirliği ile doğrudan ilişkili olması diğer taraftan ise toplam sera gazı salımlarının azaltılmasında oynadığı kilit rol nedeniyle, hassasiyetle ele alınması gereken alanların başında gelmektedir.

Enerji Verimliliği Haftası Etkinliklerimiz

1- Enerji Verimliliği Haftası Etkinlikleri ile ilgili bilinçlendirme ve tanıtım video ve  görseller tüm sınıflara izletildi.

2- Enerji Verimliliği Haftası Etkinlikleri ile ilgili öğrencilerin dikkatini çekecek şekilde pano hazırlandı.

3- Enerji Verimliliğinin önemi hakkında sınıflarda bilgilendirme yapıldı.

5- Okulumuz Coğrafya Öğretmeni Yaşar GÜR’ ün iştirakiyle “Enerji Verimliliği” konulu söyleşi düzenlendi.

6- Enerji Verimliliği ile ilgili bilinçlendirme ve tanıtım görselleri okulumuz bina giriş çıkış kısımlarında yayınlandı.

Tüm bu etkinliklerle öğrencilerde Enerji Verimliliğinin önemi hakkında farkındalık oluşturuldu.

14-01-202414-01-202414-01-2024

Yayın: 14.01.2024 - Güncelleme: 14.01.2024 04:17 - Görüntülenme: 219